روش هایی برای اجرای اپلیکیشن اندرویدی در کامپیوتر
اگر می خواهید یک یا هر چند تا از برنامه های اندرویدی گوشی هوشمندتان را روی کامپیوتر شخصی خود نیز نصب کنید این مطلب را از دست ندهید. ما در این بخش به بررسی روش هایی برای اجرای اپلیکیشن اندروید در رایانه خواهیم پرداخت. با طیف نیوز همراه باشید… .
روش اول. نصب اپلیکیشن بلواستکس (BlueStacks)
اپلیکیشن بلواستکس یکی از نامدارترین برنامه هایی است که طی چند سال اخیر طیف وسیعی از مخاطبان را به خود جذب کرده است. امکان اجرای اپلیکیشن اندرویدی چه در رابطه با اجرای بازی ها باشد و چه شبیه سازی کامل این سیستم عامل در رایانه برای طراحان و برنامه نویسان با BlueStacks برقرار است.
بلواستکس یک برنامه رايگان است که برای اجرای اپلیکیشن اندرویدی روی کامپیوترها بسیار ساده عمل می کند. البته ناگفته نماند اگر به غیر از اجرای یک اپ یا یک بازی هدف بیشتری دارید و قصد استفاده های پیشرفته از این برنامه را دارید می توانید نسخه پریمیوم را نیز با پرداخت هزینه دریافت کنید.
نصب
نصب BlueStacks هیچ پیچیدگی ندارد و بسیار آسان خواهد بود. بعد از نصب نیز می توانید محیط شبیه سازی مدنظرتان مانند فضای کارکردی گلکسی اس 8 را انتخاب کنید تا همه چیز برایتان آشنا باشد. برای استفاده از پلی استور و دیگر قابلیت ها نیز می توانید با حساب کاربری گوگل خود وارد بلو استکس شوید.
استفاده و کاربردها
BlueStacks تنظیمات زیادی جهت بهینه ساختن پرفورمنس اجرای اپلیکیشن اندرویدی در در دسترس کاربران قرار می دهد. علاوه بر این چنانچه کاربری تمایل به استریم بازی از روی کامپیوتر داشته باشد، با کمک بلواستکس می تواند به اسکرین شات و یا ضبط صفحه نیز اقدام نماید.
یکی از دیگر کاربردهای اجرای اپلیکیشن اندرویدی در رایانه با کمک بلواستکس امکان پشتیبانی از کنترلرهای خارجی میباشد. در برخی مواقع یکی از اقدامات جالب بلو استکس این است که وقتی یک بازی اندریودی را باز می کنید این برنامه برای کنترل بازی راهنماهای را نیز برای برخی موارد در اختیار قرار می دهد.
روش دوم: شبیه ساز رسمی Android Studio
شبیه ساز اندریود استودیو یکی از بهترین برنامه ها برای اجرای اپلیکیشن اندریود در کامپیوتر می باشد که بخش زیادی از اپلیکیشن های اندریود در آن توسعه پیدا می کنند. این برنامه پلتفرم رسمی Google برای وسعت بخشیدن به برنامه های اندرویدی است که با وجود داشتن یک شبیه ساز درون برنامهای قادر به توسعه و اجرای اپلیکیشن اندریودی در آخرین نسخه این سیستم عامل می باشد.
این ابزار شبیه ساز رایگان با این هدف تولید شده است که بعد از انجام شدن فرأند کدنویسی، توسعه دهندگان بتوانند نتیجه نهایی کارشان را مشاهده کنند و چنانچه نیاز باشد تغییراتی بر خروجی APK اعمال نمایند. در نتیجه می توان گفت این برنامه بیشتر برای استفاده های تخصصی کاربرد دارد اما در هر حال کاربران عادی نیز می توانند از برخی امکانات آن بهره مند شوند.
نصب، استفاده و کاربردها
هنگام نصب Android Stodio گوگل پیشنهاد می دهد از میان موارد موجود در کیتهای توسعه نرم افزاری موارد مد نظرتان را انتخاب کنید. یکی از این کیت های پیشنهادی شبیه ساز اندروید است کاربرد آن اجرای اپلیکیشن اندرویدی روی رایانه می باشد.
بعد از اتمام مراحل نصب و اجرای اندروید استودیو می توانید به جای باز کردن یک پروژه جدید به منوی Configure وارد شویدو پس از آن گزینه AVD Manager را برگزینید تا بتوانید یک دستگاه مجازی بسازید.
انتخاب یک دیوایس مجازی هم از میان گزینه های پیش فرض موجود امکان پذیر است و هم می توانید پروفایل دستگاه اندرویدی خودتان را به اندروید استودیو منتقل کنید تا دیوایس اندرویدی شبیه سازی شده را در یک پنجره جداگانه مشاهده کنید.
در این فضای شبیه سازی شده می توانید اپلیکیشن های خود را بسازید و یا فایل های APK دیگر برنامه های اندرویدی را بارگذاری نمایید. راهکار دوم نیز این است که فایل ای پی کا را بکشید و در این پنجره رها کنید تا برنامه اندروید مدنظرتان نصب و اجرا شود.
چه برنامه هایی را می توان به جای اندروید استودیو استفاده کرد
همانطور که اشاره شد اندروید استودیو مختص کاربران حرفه ای است اما شبیه ساز های دیگری نیز وجود دارند که بتوانید از آنها برای اجرای اپلیکیشن اندرویدی در رایانه استفاده کنید که البته بدون ایراد نیز نمی باشند. برای نمونه ممکن
است برخی از این برنامه ها طبق آخرین ورژن نبوده و یا سازگار با هر بازی و برنامه اندروید نباشند.
VirtualBox یا ویرچوال باکس یک دستگاه اندرویدی را در کامپیوتر کاملا شبیه سازی می کند که البته برای این منظور نیاز به نسخه بوتیبل از سیستم عامل اندروید نیاز است.
برنامه های Genymotion و YouWave را نیز می توانید برای اجرای اپلیکیشن اندرویدی در کامپیوتر استفاده کنید که البته نسبت به ویرچوال باکس رتبه پایین تری دارد.
AirDroid
AirDroid با دو گزینه قبلی متفاوت است و برخلاف روش اول و دوم محیط شبیه سازی را ایجاد نمی کند. این نرم افزار برای اجرای برنامه اندرویدی در کامپیوتر هر آنچه در صفحه موبایل شما است را در صفحه ی نمایش بزرگتر رایانه انتقال می دهد و شما می توانید آنرا با ماوس و صفحه کلید کنترل و مدیریت کنید. این همان روش آینه کردن یا Mirroring است که AirDroid با مهارت کامل انجام می دهد. AirDroid از محیط Google Chrome نیز قابل اجرا است.
مراحل نصب و اجرا
برای آینه کردن باید ابتدا برنامه مخصوص پی سی را از سایت AirDroid دانلود کنید و نسخه اندروید را نیز روی گوشی نصب کرده باشید و پس از آن یک حساب کاربی ایردروید نیز برای خود بسازید.
حالا باید اتصال بین کامپیوتر و گوشی اندرویدی برقرار شود که برای این منظور باید وارد نرم افزار AirDroid در کامپیوتر شوید و با اسکن کیوآر کد از روی صفحه نمایش با گوشی هوشمندتان اتصال را برقرار نمایید.
ناگفته نماند سرعت اجرای برنامه اندرویدی در این نرم افزار چندان بالا نیست و اگر سرعت بالا برایتان اولویت دارد از روش اول و دوم استفاده کنید.