سیستم مانیتورینگ چیست و چه قابلیت هایی دارد؟
سیستمی که به مشاهده و کنترل شرایط و وضعیت شبکه کمک می کند سیستم مانیتورینگ نامیده می شود، اینگونه می توان به پایش شبکه پرداخت و گزارشات کامل مشکلات سرور را دریافت کرد. در ادامه به مشخصات بیشتر این سیستم و مزایای استفاده از آن پرداخته ایم. با طیف نیوز همراه باشید… .
شناخت کلی مانیتورینگ و مزایای استفاده از آن
سیستم مانیتورینگ با هدف شناخت و بررسی مشکلات، وضعیت تمامی شبکه های داخلی را بررسی می کند. اطلاعاتی از جمله میزان اینترنت مصرف شده توسط کاربران و کارمندان و نمایش ترافیک موجود در شبکه، مدیریت فضاهای اشغال شده توسط ایمیل های بلا استفاده، شناسایی سرورهایی که دچار مشکل شده اند و به طور ارسال گزارش وضعیت های نامناسب و تجزیه و تحلیل نرم افزار ها همگی از جمله وظایف سیستم مانیتورینگ یا NMS می باشد.
در بسیاری مواقع به این سیستم، سیستم امنیتی می گویند که کاملا اشتباه است. شاید بخشی از وظایف NMS مربوط به امنیت شبکه باشد ولی بسیاری وظایف دیگر نیز در کنار امنیت وجود دارند.
هدف از طراحی
شرکت ها و سازمان های مختلف، سیستم مانیتورینگ را با این هدف طراحی می کنند که طبق ویژگی های مدنظر مدیران شرایط بررسی شوند و گزارش کامل ارائه شود، در نتیجه نیازهای شبکه مشخص می شوند و قبل از اینکه مشکلات دردسرساز شوند حل می شوند. علاوه بر این گاهی مواقع تهدیدات امنیتی به وجود می آیند که با وجود سیستم مانیتورینگ این شرایط قبل از اینکه منجر به فاش شدن اطلاعات شود بررسی و برطرف می شوند.
اهمیت وجود NMS
بهبود و ارتقای ارائه خدمات به مشتریان، تشخیص به موقع مشکلات و خرابی ها، فن آوری های مختلف سخت افزاری، ارتباطات و شبکه ها، کنترل برنامه های کاربردی و سیستم عامل ها و تجزیه و تحلیل کامل از مواردی است که اهمیت وجود NMS را نشان می دهد. وقتی سیستم مانیتورینگ کامل و درجه یک باشد، بر تمام زیر ساخت ها، برنامه های مختلف و حتی فرآیندهای عملکرد تجاری نظارت و کنترل می شود.
ردیابی تمام دستگاه ها وسخت افزار ها و اطلاع از طریقه کارکرد آنها از ویژگی های سیستم مانیتورینگ است که موجب می شود مشکلات با هدف تعمیر و تعویض و تعدیل بخش مربوطه به مسئولین مربوطه اطلاع و گزارش داده شود.