معرفی انواع کابل های شبکه + ویدئو سوکت زدن

معرفی انواع کابل های شبکه + ویدئو سوکت زدن

از مهمترین اجزا یک شبکه کامپیوتری، کابل های شبکه می باشد که این نوع کابل دارای تنوع بسیاری است. در ادامه به معرفی انواع کابل شبکه می پردازیم و همچنین یک ویدئو در مورد نحوه سوکت زدن آن قرار داده ایم. با طیف نیوز همراه باشید… .

تعریف Network Cable

این نوع کابل در شبکه کامپیوتری، باعث ایجاد ارتباط بین دستگاه های شبکه می شود که از این طریق می توان کارهایی مانند انتقال و اشتراک گذاری داده ها را انجام داد. کابل شبکه دارای انواع مختلفی است که بر اساس آن این کابل ها دارای پروتکل (LAN – WAN)، رنگ، توپولوژی و … متفاوتی هستند که با توجه به خصوصیاتشان در جاهای مختلفی استفاده می شوند.

انواع Network Cable

کابل شبکه به طور کلی به دسته های زیر تقسیم می شود:

زوج تابیده شده (Twisted Paris)

کواکسیال (Coaxial)

فیبر نوری (Fiber Optic)

کابل های Twisted Paris:

یکی از پر کاربردترین کابل هایی که در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد، کابل زوج تابیده شده می باشد. این نوع Network Cable از لحاظ ظاهری به کابل های تلفن شباهت دارد. گفتنی است که هر کابل Twisted Paris دارای 4 زوج سیم تابیده شده است که هر زوج دارای رنگ مخصوصی می باشد. سوکت مورد استفاده برای این نوع کابل از نوع RJ45 است. این نوع کابل بر اساس دسته بندی آن، از CAT 1 شروع شده و تا CAT 7A پایان می بابد.

کابل های زوج تابیده شده بر اساس مقاومت در برابر نویز:

این نوع کابل ها از لحاظ ساختاری به دو دسته UTP و STP تقسیم می شوند. دسته کابل های STP یا شیلددار برای کاهش نویز، در ساختار آن ها از شیلد استفاده شده است. در ادامه به معرفی کابل های دسته UTP و STP می پردازیم.

کابل UTP: در این نوع کابل، هیچ گونه شیلد یا فویلی استفاده نشده است.

کابل STP: در این نوع کابل، به دور هر یک از زوج ها یک شیلد پیچیده شده است.

کابل F/UTP یا FTP: در این نوع کابل های شبکه ، یک فویل کلی به دور تمام زوج ها پیچیده شده اما به دور تک تک زوج ها هیچ گونه فویل یا شیلدی وجود ندارد.

کابل S/UTP: در این کابل، یک شیلد Braid Screen به دور تمام زوج ها تابیده شده اما به دور تک تک زوج ها هیچ گونه فویل یا شیلدی پیچیده نشده است.

کابل SFTP یا SF/UTP: در این از کابل های شبکه ، به دور چهار زوج آن هم فویل و هم شیلد برید اسکرین پیچیده شده اما به دور تک تک زوج ها هیچ گونه فویل یا شیلدی تابیده نشده است.

کابل S/FTP: این کابل دارای یک شیلد برید اسکرین به دور تمام زوج ها می باشد و یک فویل هم به دور هر زوج پیچیده شده است.

کابل F/FTP: در این نوع کابل به دور هر زوج و دور تمام زوج های آن فویل پیچیده شده است.

کابل U/FTP: در این نوع کابل، دور هر زوج یک فویل پیچیده شده اما هیچ گونه فویل یا سیلدی به دور کل زوج ها تابیده نشده است.

کابل U/UTP: این نوع کابل هم مانند کابل UTP مجهز به هیچ گونه فویل یا شیلدی نمی باشد.

کابل Coaxial:

بیشترین استفاده از کابل کواکسیال در آنتن های آنالوگ و دیجیتال می باشد. کابل کواکسیال به دلیل داشتن هزینه نصب و نگهداری بالا، افت سیگنال در فاصله های زیاد، عدم پشتیبانی شبکه ها از این کابل ها و داشتن درگاه های نامناسب، باعث کاهش استفاده از کابل کواکسیال در بخش شبکه های کامپیوتری شده است.

کابل Fiber Optic:

این نوع کابل ها در شبکه های پرسرعت کاربرد دارد. در ساختار کابل فیبر نوری از یک رشته بلند و شفاف همانند شیشه استفاده شده تا بتواند نور را در خود منتقل کند. در زمان تولید آن، ابتدا یک میله شیشه ای از جنس سیلیکا را می سازند و بعدا این میله شیشه ای را به فیبر نوری تبدیل می کنند. این کابل ها از گرانترین نوع کابل های شبکه می باشد.

در ادامه می توانید ویدئو مربوط به سوکت زدن کابل شبکه را مشاهده کنید:

امتیاز 5 از 1 رای

Warning: file_put_contents(/home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/uploads/wpdm-cache/session-aa66b65b5527f9b25fbb37ffcd127056.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/plugins/download-manager/libs/class.Session.php on line 75