اسپلیتر چیست و چگونه عمل می کند؟

اسپلیتر چیست و چگونه عمل می کند؟

در دوره ای که تکنولوژی پیشرفت زیادی داشته اصطلاحات و عبارت جدید روز به روز بیشتر می شوند، شاید اسپلیتر نیز از جمله کلمات نسبتا جدیدی باشد که هنوز عده ای با آن بیگانه اند. در این بخش قصد داریم به معرفی Splitter، کارکرد ها و نحوه عملکرد آن بپردازیم. با طیف نیوز همراه باشید… .

کلمه Split به تنهایی به معنای دو نیم کردن است. جالب است بدانید به طور معمول حتی تقسیم به اعداد زوج را با اسپلیت بیان می کنند.er نیز معنایی کننده ی کار را می دهد و به طور کل Splitter مفهوم تقسیم کننده یا جدا کننده می دهد. این دستگاه تقسیم کننده ی سیگنال خط تلفن اصلی به یک سیگنال تلفن و یک سیگنال ADSL است. اسپلیتر دستگاهی سفید رنگ است که سه درگاه دارد. یک درگاه ورودی و دو درگاه خروجی.

آشنایی بیشتر با دستگاه اسپلیتر

شاید شما نیز می دانید ADSL سرویسی است که روی خط تلفن فعال شما قرار داده می شود، این یعنی برای ADSL یک خط جداگانه درنظر گرفته نمی شود. از آنجایی که سیگنال ADSL دیجیتالی است و سیگنال تلفن آنالوگ است کاملا باهم تفاوت داشته و در هنگام فعالیت در عملکرد آنها تداخل ایجاد می شود و هنگام کار با اینترنت اگر تماس تلفنی برقرار شود ارتباط اینترنتی قطع میشود و یا با ختلال و نویز مواجه می شود. در چنین شرایطی اسپلیتر می تواند حلال مشکلات باشد. Splitter از جمله دستگاه های پسیو یا غیر فعال است که به برق احتیاجی ندارد و به طور معمول روی مودم های TP-Link است.

نحوه عملکرد

ابتدا لازم است اشاره کنیم فرکانس سیگنال تلفن و فرکانس سیگنال ADSL باهم متفاوت هستند. تلفن فرکانس صوتی با دارد که میان 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز می باشد و برای شنوایی انسان مناسب است و به آن سیگنال آنالوگ نیز می گویند یعنی وابسته به زمان است و با تغییر زمان سیگنال نیز تغییر میکند.
سیگنال ADSL صوتی نیست و دارای داده یا دیتا می باشد. این سیگنال دیجیتالی فرکانس بالایی نیز دارد. این یعنی در هر ثانیهذبه تعداد دفعات بسیار بالا تغییر وضعیت می دهد.

در نتیجه خط تلفنی که سرویس ADSL دارد، دو سیگنال آنالوگ و دیجیتال دارد. در این میان کار اسپلیتر این است که این دو سیگنال را از هم جدا کند و این کار را نیز با کمک فیلتر ها انجام می دهد. فیلتر ها قسمتی از فرکانس را فیلتر می کنند. فیلتر های بالاگذر فرکانس های بالا را عبور داده و فرکانس های پایین را مسدود می کند. و فیلتر پایین گذر بر عکس این کار را انجام می دهد.

سیگنال تلفن نیز فرکانس پایین و سیگنال ADSL فرکانس بالا دارد. اسپلیتر اجازه عبور فرکانس بالاتر ها یعنی ADSL را به تلفن نمی دهد. Splitter با این کار مانع از ایجاد تداخل میان سیگنال ها می شود.

سیستم داخلی

با باز کردن Splitter یک مدار الکترونیکی که سیم پیچ یا سلف، مقاومت و خازن به آن لحیم شده اند را مشاهده می کنیم که. البته گاهی نیز مقاومت وجود ندارد. سیم پیچ نیز در برخی مواقع قدرتمند تر است و گاهی نیز بسیار ساده است. اسپلیتر های جنس خوب و بد نیز در المان های الکترونیکی تفاوت دارند. آرایش خازن و سیم پیچ در کنار هم یک فیلتر پایین گذر را تشکیلی می دهد که در بالا به این فیلتر ها و لزوم استفاده از آنها اشاره شد. گاهی نیز فیلتر پایین گذر با سیم پیچ و خازن درست می شود.

نحوه وصل کردن Splitte به مودم و تلفن

این سیستم بسیار ساده است. به طور کل میبایست سه سیم به دستگاه مذکور وصل شود، چنانچه به پورت ها توجه کنید مشاهده خواهید کرد که کنار هر درگاه یک نوشته وجود دارد. کلمه Line در کنار تک پورت ورودی تنها، کلمه DSL یا Modem کنار پورت خروجی که به مودم وصل می شود و کلمه Phone کنار درگاه خروجی که قرار است به تلفن وصل شود، نوشته شده است. شما میبایست سیم تلفنی که از ساختمان آمده را به پورت لاین وصل کنید که قسمت ورودی دستگاه است.

امتیاز 3.5 از 2 رای

Warning: file_put_contents(/home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/uploads/wpdm-cache/session-8e105a47411f74304b09bc4a90233f9d.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/plugins/download-manager/libs/class.Session.php on line 75