اینترنت اشیا چه کاربردهایی دارد؟
اینترنت اشیا یا IOT برای ایجاد سهولت هرچه بیشتر در زندگی بشر به میان آمده است. در این بخش قصد داریم با کاربردهای مختلفی که این فناوری دارد آشنا شویم. با طیف نیوز همراه باشید… .
تکنولوژی و سلامت
فناوری اينترنت اشیا می تواند با ارتقای خدمات خدمات سلامت موجب ایجاد نوآوری های زیادی در این حوزه شود به این صورت که عملکرد های مرتبط با مراقبت پزشکی تسهیل پیدا کرده و خدمات در حوزه درمان نیز با وجود اینترنت اشیاء و وجود سیستم های هوشمند رشد و ترقی پیدا خواهند کرد. با وجود پیشرفت های حاصله در در عرصه سلامت الکترونیک زندگی برای معلولان و افراد با بیماری های صعب العلاج و مزمن ساده تر خواهد شد. از همه مهمتر دریافت خدمات درمانی ساده تر و ارزان تر نیز خواهد شد.
زندگی در شهر هوشمند
با وجود IOT و پیشرفت علوم مرتبط با آن، تمام مسائل مربوط به خدمات شهری می توانند با کارایی و کیفیت بالاتری انجام شوند و ارتباط بین شهروندان و نهاد های مختلف بی دغدغه تر و ساده تر شده و علاوه بر این مصرف منابع، هزینه ها و تایم اتلاف شده کاهش می یابد.
در راستای این امکانات و قابلیت های ایجاد شده، اینترنت اشیا قادر است در حوزه شهر های هوشمند میان افزاری مشترک جهت بهبود عملکرد سرویس های آینده گرا باشد. از دیگر امکانات و قابلیت های آن می توان به، جمع آوری داده ها از سنسور های ناهمگن و مختلف، دسترسی به فناوری های مختلف IOT و موقعیت یابی ها در دسترس قرار دادن اطلاعاتی یکدست و یکنواخت مثل نقشه هایی که لیبل گذاری می شوند، اشاره کرد.
امنیت در شهر
بستری ابر در مبحث نظارت تصویری پیش زمینه های ضروری جهت ذخیره حجم های ویدئویی و مدیریت و پردازش آنها را فراهم می سازد. سیستم های این جنینی در کاربردهای امنیتی مختلفی دارند و ویدئو ها در این مدل در برخی موارد تحت عنوان سرویس VaaS شناخته می شوند.
پوشیدنی های هوشمند
تصور کنید یک لباس بسیار شیک از برندی معتبر خریداری کرده اید، با کمک فناوریهای مرتبط با اینترنت اشیا می تواندی تنها با اسکن کد پشت لباستان با گوشی هوشمند خود اطلاعات کاملی راجع به پارچه، جنس، کارخانه تولید کننده و جزئیات اینچنینی را دریافت کنید و علاوه بر این به آهنگ هایی که این کمپانی برای شما تدارک دیده است گوش داده و لذت ببرید.
خودروها
تجزیه و تحلیل اطلاعات اخذ شده از سنسور های خودروها با کمک فناوری IOT در حوزه خدمات خودرویی کاربردهای زیادی از جمله بهبود و ارتقای امنیت در جاده ها، کنترل نحوه پارک خودروها و از همه مهمتر مدیریت ترافیک و حتی تعمیرات و نگهداری های خودرو را در بر خواهد داشت. در حوزه توسعه بستر ابر خودرویی فعالیت های مختلفی در طول سال های گذشته انجام گرفته است که اهدافی همچون ایجاد سرویس های فوری، امن و کم هزینه را دربر داشته اند.
پیشرفت بصری
در آینده ای نه چندان دور تمام اشیاء و وسایلی که بشر با آنها در تماس است و از آنها خدمات می گیرد قادر به تجهیز شدن به قدرت دیداری می شوند. وقتی این ابزارات هوشمندانه تر رفتار کنند و بتوانند دنیای اطراف را درک کنند و ببینند زندگی برای انسان رفاه و آسایش بسیار بیشتری را به ارمغان می آورد. دوربین های هوشمند می توانند به عنوان چشم بصری این وسایل عمل کنند و اینگونه اینترنت اشیا می تواند در این زمینه ها نیز زندگی را برای بشر تسهیل کند.
خانه های هوشمند
فعالیتهای خانگی با ترکیب امکانات مختلف تجهیزات نهفته در خانه و بستر ابری می توانند به صورت خودکار انجام گیرند. اینترنت اشیاء می تواند با فرآیند هایی منجر به مانیتورینگ و کنترل از راه دور وسایل منزل جهت مدیریت هوشمند آنها شود. جالب است بدانید حدود 19 درصد مصرف برق خانگی به میزان روشنایی مربوط می شود که این میزان با مدیریت هوشمند IOT تا چهل و پنج درصد کم می شود.
برق
اینترنت اشیاء و بستر ابری امکانات مختلفی را در زمینه مدیریت هوشمند توزیع انرژی امکان پذیر می سازند. غالبا توانایی حسگری و پردازشی و همچنین قابلیت های شبکه ای سنسور های حوزه اینترنت اشیا محدود است و بر همین اساس اخذ تصمیمات کامل و پردازش اطلاعات مستلزم بهره مندی از بستر ابری نیز می باشد.