اکسس پوینت چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اکسس پوینت چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اکسس پوینت یا همان نقطه دسترسی یکی از تجهیزات مورد استفاده در شبکه وایرلس یا WAP است. در این بخش با این دستگاه کاربردی بیشتر آشنا خواهید شد. با طیف نیوز همراه باشید… .
WAP یا AP در شبکه های کامپیوتری تجهیزاتی هستند که عملکردشان به به سوییچ شبکه کابلی در در شبکه بیسیم شباهت دارد، با کمک آنها شما می توانید چند سیستم کامپیوتری را با شبکه های بیسیم به هم وصل کنید. شبه های محلی که با اکسس پوینت به هم وصل می شوند Wireless LAN یا WLAN نامیده می شوند. به طور معمول Access Point را بهشکل AP نشان میدهند.
نحوه عملکرد
نحوه عملکرد مرکزی اکسس پوینت به این صورت است که همه سیگنال های رادیویی را دریافت و ارسال می کند و در اغلب موارد شامل سیگنالهای وای فای نیز می شود. به طور معمول اکسس پوینت ها در شبکه های کوچک و و یا عمومی اینترنتی برای ایجاد هات اسپات بکاربرده می شوند.
دستگاهی که در اغلب منازل وجود دارد و کاربران از آن تحت عنوان مودم یا وایمکس یاد میکنند و یک آنتن نیز در کنار آن قرار دارد Access Point نامیده می شود. AP هایی که در کمپانی های کوچک و محلی و یا مناطق استفاده می شوند معمولا کوچک هستند و خیلی ساده چیپ یک کارت شبکه یا رادیو قرار داده می شوند.
کاربرد
لازم به ذکر است که اکسس پوینت ها به نویز ها و امواج بسیار حساس هستند و یک موتور الکتریکی می تواند موجب تضعیف امواجشان شود. این روزها با رشد و ترقی تکنولوژی خیلی ساده با کارت شبکه ای که دارید می توانید یک Access Point راه اندازی نمایید یا به اصطلاح یک شبکه Ad-Hoc ایجاد کنید. اینها AP های دستی هستند که دیگران نیز می توانند به آن متصل شوند.
اکسس پوینت را می توانید در همه جا مشاهده کنید، چه در شبکه های کامپیوتری و چه درتجهیزات مخابراتی. جالب است بدانید دکل های ایرانسل و همراه اول در سطح شهر خود نوعی AP هستند برای دیوایس های بیسیمی که از شبکه تلفن همراه استفاده می کنند.
در شبکه های کامپیوتری نیز از Access Point ها برای مصارف اینترنت استفاده می شود و هم شبکه های داخلی، بدون هیچ محدودیتی. استفاده از اکسس پوینت ها و به طور کل شبکه های بی سیم ناخواسته امنیت را کاهش می دهد چون سیگنتل شبکه های بی سیم همه جا یافت می شود یعنی همان اصطلاح نشتی اطلاعات.
ویژگی ها
اکسس پوینت ها امواج رادیویی را تا فواصل مشخصی ارسال و دریافت کنند و این یعنی وجود محدودیت. بعضی از AP ها را می توانیم طوری پیکر بندی کرد که نقش تقویت کننده امواج را داشته باشد یا اصطلاحا Repeater Mode باشند. Access Point در فرکانس های مختلف قابلیت فعالیت دارند که در استانداروهای بین المللی بصورت استاندارد 802.11 شناخته می شوند.. نوع استاندار همیشه پشت دستگاه درج می شو به یاد داشته باشید اکسس پوینت ها فایروال نیستند و در برابر اطلاعات شما فعالیت های امنیتی ندارند و علاوه بر این خود خطری برای شبکه می باشند
نقطه ضعف شبکه های AP نحوه ارسال و دریافت داده ها می باشد، د در شبکه های بی سیم AP ای بصورت دو طرفه غیر همزمان یا Half Duplex می باشد و در شبکه های با سیم دو سمت همزمان یا Full Duplex است.