اینترنت و شبکه

مقایسه و بررسی انواع رک دیواری و رک ایستاده

مقایسه و بررسی انواع رک دیواری و رک ایستاده

تجهیزات شبکه انواع گوناگونی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به انواع رک مثل رک دیواری یا ایستاده اشاره کرد. تجهیزاتی که در فناوری آی تی نقش بسزایی دارند. در این بخش سعی کرده ایم به طور واضح این تجهیزات را بررسی کنیم. با طیف نیوز همراه باشید… .

بررسی اجمالی

به طور کل برای حفاظت و نگهداری تجهیزات شبکه رک ها چه رک دیواری باشند چه رک ایستاده از اهمیت زیادی برخوردارند. کابل ها در حالت عادی و بدون این ابزار نمی توانند درست دسته بندی شدند و ممکن است آرایش بهم ریخته ای پیدا کنند و به دنیال آن سلامت سیستم در خطر خواهد افتاد. در ادامه دو نوع مذکور را از نظر شباهت ها و تفاوت ها باهم مقایسه خواهیم کرد.

رک ایستاده

این نوع خود با نام رک نیز معروف است. رک ایستاده هم جهت حفاظت و نگهداری از تجهیزات شبکه کاربرد دارند و هم سرور. به طور مرسوم و معمول در مکان هایی مثل Data Center یا مکان هایی که تجهیزات به تعداد فراوانی موجود می باشند این نوع رک مشاهده می شود.

مشخصات ظاهری

سایز آنها با U معرفی می شود. هر U حدود 4.4 سانتی متر می باشد. ابعاد در انواع مختلف 24U، 30U، 36U، 42U، و 45U وجود دارد. بخش روبرویی دارای درب و قفل محکمی می باشد. میزان جایدهی تجهیزات داخل رک ایستاده زیاد است. میزان وزنی که می توانند تحمل کنند به حدود نیم تن می رسد.

دسته بندی

رک ایستاده شامل دو نوع است:
فریم باز و فریم بسته

نوع اول همانگونه که از اسمش مشخص است فریم باز دارد و درب یا فضای بسته ای در آن دیده نمی شود. این رک ریل هایی دارد که مختص به نصب می باشد. طبیعتا ایمنی در این نوع از تجهیزات شبکه کمتر است و جریان هوا نیز بیشتر است، پس برای قسمت هایی استفاده می شود که ایمنی چندان اهمیت نداشته باشد و احتياجی به سیستم تهویه هوا نیز نباشد. مورد دیگر اینکه به علت‌ فضای آزاد، مدیریت کابل ها و سیم کشی نیز بسیار ساده تر انجام خواهد شد.

رک ایستاده فریم بسته و یا به اصطلاح کابینت رک همان طور که از نامشان مشخص است دارای درب هایی در عقب و جلو هستند که قابلیت قفل شدن دارند. همچنین پنل های قابل حذف و چهار ریل مخصوص از دیگر قسمت های این رک میباشند. با این درب ها و قفل ها اگر در تجهیزات شبکه امنیت بسیار پراهمیت باشد این نوع مناسب ترین است.

درب های تهویه ای نیز جریان هوا را از جلو به عقب منتقل می کنند. با توجه به بسته بودن فضای داخلی این نوع رک ایستاده گاهی نیاز می شود دما کاهش پیدا کند، به همین خاطر دارای بخشی مجزا برای تجهیزات شبکه ای هستند که به دمای بالا حساسند.

رک دیواری

همان طور که از نام این رک مشخص است محل نصب روی دیوار است. رک دیواری نسبت به سایرین مزیتی دارد که می تواند به خاطر دیواری بودنش فضای کمتری روی زمین اشغال کند. در نتیجه گاهی رک دیواری را در قسمت هایی نصب می کنند که نمی توان رک دیگری را قرار داد.

رک دیواری نیز دو نوع فریم بسته و فریم باز دارد. سایز به طور مرسوم و معمول در ابعاد 6U، 9U، 12U و 15U می باشد. بخش روبرویی دارای یک درب شیشه ای می باشد. این ویژگی در رک دیواری باعث می شود تا هم امنیت بیشتر برقرار شود و هم تسلط به تجهیزات داخلی بیشتر شود.

کلام پایانی

رک ایستاده و رک دیواری همان طور که در بالا اشاره شد دو نوع متفاوت هستند که در میزان فضای داخلی تفاوت دارند. در یک جمله و به طور خلاصه اینگونه بگوییم که رک دیواری در فضاسازی و جایگیری کم خصوصیات برتری دارد و رک ایستاده در داشتن فضاهای داخلی بیشتر برای تجهیزات شبکه و IT اولویت دارد. انتخاب بر حسب نوع نیاز افراد می تواند متفاوت باشد.

امتیاز 4 از 1 رای

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

Warning: file_put_contents(/home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/uploads/wpdm-cache/session-bff7bd2e9eeda9e4666bfb097dc06e51.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/plugins/download-manager/libs/class.Session.php on line 75