اینترنت و شبکهفناوری

کابل فیبر نوری و کابل مسی چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

کابل فیبر نوری و کابل مسی چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

در این بخش مطلبی را آماده کرده ایم که در آن به مقایسه کابل مسی و فیبر نوری و بررسی برترین های این دو نسبت به هم پرداخته ایم. برای مطالعه این مقاله در ادامه، با طیف نیوز همراه باشید… .

میزان اتلاف انرژی و هزینه

به علت اینکه سیگنال ها در کابل فیبر نوری به میزان کم تری دچار تضعیف انرژی می شوند، در نتیجه بهتر است که، فرستنده های کم مصرف در مقابل نوع الکتریکی بیشتر به کار گرفته شوند. چرا که فرستنده های الکتریکی از ولتاژ زیادی استفاده می کنند. همچنین مبلغ قابل پرداخت برای کابل های فیر نوری در مقادیر زیاد نسبت به کابل مسی به صرفه تر و کمتر است.

کابل فیبر نوری
بهبود بخشی

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم، امکان بهبود بخشی و ارتقای تجهیزات الکترونیکی وجود دارد، لکن سیم فیبر نوری تغییری نخواهد کرد. انتقال اطلاعات در کابل فیبر نوری کمتر از کابل سیمی دچار اختلال می شوند. در نتیجه نفوذ نویز های الکترومغناطیسی و تأثیرگذاری امواج رادیویی و حتی نویز های حاصل از نزدیک شدن چند کابل به یکدیگر بر روی اطلاعات در حال انتقال بسیار کم می شود و یا بطور کامل در این کابل ها از بین می رود.

نکته:

به طور کلی کابلهای فیبرنوری بر خلاف کابل مسی از بروز تداخل و ايجاد تضاد با دیگر سیم های ارتباطی، چه الکتریکی و چه نوری، جلوگیری می کند. در نتیجه کابل فیبر نوری در فرکانس های رادیویی و الکترو مغناطیسی پذیرای تداخل نیستند. همچنین تضعیف سیگنال در این سیم ها کمتر از کابل مسی می باشد.

سایز و وزن

قطر داخلی کابل فیبر نوری از کابل مسی کمتر است و در نتیجه ظرافت بیشتری دارد. علاوه بر این وزن این سیم ها نیز از نوع مسی هم رده خود کمتر و درنتیجه حمل و نقل، نصب و استفاده از آن ساده تر خواهد بود.

ایمنی

به علت اینکه تارهای فیبرنوری دارای هیچ گونه الکتریسیته نیستند، درنتیجه امکان آتش سوزی در آن ها نیز صفر است. همچنین به علت اینکه کابل های فیبر نوری انرژی تشعشع نمی کنند، نمایان کردن سیگنال ارسال شده، با هدف مزاحمت کار دشواری خواهد بود.
نکته دیگر این است که در کابل فیبر نوری بر خلاف کابل مسی عبور یک سیگنال نوری جدید از فیبر تداخلی بر سایر سیگنالها ایجاد نمی کند و چون هیچ انرژی الکتریکی در آن جریان ندارد، طبیعتا ایمنی بالایی نیز خواهد داشت

حجم جابه جایی اطلاعات

طبیعتا به علت اینکه پهنای باند سیم فیبرنوری بیشتر از کابل مسی است، ارسال اطلاعات و جابه جایی آن ها به مراتب بیشتر خواهد بود. پهنای باند در حال حاضر به صد و هفتاد گیگابایت می رسد و انتظار می رود این رقم به چند صد ترابایت نیز برسد. فییرنوری اس ام اف که بیشتر از همه استفاده می شود، پهنای باند چهل گیگابایتی دارد.

ارتباط از راه دور

برای اتصال ارتباط در شبکه هایی که فاصله زیادی از هم دارند، بهتر است از سیم فیبرنوری استفاده شود. چرا که کابل مسی توانایی برقراری ارتباط بین LAN ها از راه امواج رادیویی و تلفنی را نخواهد داشت. فیبرنوری احتیاطی به زمین مشترک بین فرستنده و گیرنده ندارد و همچنین چون از نور برای انتقال اطلاعات استفاده می کند، تا مسیر های چند کیلومتری نیز سیگنال ها ضعیف نخواهند شد.
همچنین به علت این سرعت بالا داده ها در حجم بالایی هم به شکل آنالوگ و هم دیجیتالی منتقل می شوند.

تعمیرات

جالب است بدانید کابل فیبرنوری را برخلاف کابل مسی می توان حتی در زمان روشن بودن سیستم نیز تعمیر کرد و هیچ اختلالی هم در اتصالات و مدار ها ایجاد نشود.

امتیاز 3 از 2 رای

نوشته های مشابه

‫7 نظرها

  1. بازتاب: henry golden boy
  2. بازتاب: เทรดทอง

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − 7 =

دکمه بازگشت به بالا