اینترنت و شبکهفناوری

بررسی انواع سرور ها و مزایا و معایب آنها

بررسی انواع سرور ها و مزایا و معایب آنها

سرور ها هر کدام می توانند مزیت ها و معایبی خاص به خود داشته باشند که موجب شده نوع عملکرد آنها نیز باهم متفاوت شود. در این بخش به بررسی انواع سرور های ایستاده، رکمونت، تیغه ای و میکروسرور پرداخته شده است. با طیف نیوز همراه باشید… .

انوع سرور های مختلف اصولا از لحاظ ساختار ظاهری، شکل و اندازه و سایر خصوصیت های فیزیکی و به اصطلاح فرم فاکتور به سه یا چهار نوع از جمله: ایستاده، رکمونت، تیغه ای و میکروسرور ها، تقسیم می شوند.

تعریف سرور

سرور در علم شبکه به رایانه ای گفته می شود که به دیگر رایانه ها یا اصطلاحا به کلاینت خدمت رسانی می کند. برای مثال زمانی که وارد سایت دانشگاهی خود می شوید تا نمرات خود را مشاهده کنید، رایانه شما یک کلاینت است که درخواست اطلاعات از سرور های سایت دانشگاه داده است. انواع سرور و تعداد و قدرت آنها، در هر قسمت بسته نوع فعالیت و آن حجم از خدمت رسانی که می‌بایست انجام دهد متفاوت است. بر همین اساس نیز دسته بندی های ایستاده، رکمونت، تیغه ای و میکروسرور ها انجام شده اند.

سرور ایستاده

یکی از ساده ترین انواع سرور که بسیار به کیس کامپیوتر ها نیز شبیه است رک سرور ایستاده است. این یک دستگاه یا محفظه است که قابلیت نگهداری از ملزومات و تجهیزات سرور شبکه را دارد و به طور معمول هر محفظه یک دستگاه سرور به حساب می آید بر همین اساس طبیعتا وجود چندین دستگاه سرور فضای زیادی را اشغال می کند. بر همین اساس است که شرکت های بزرگ با وجود کلاینت های بسیار زیاد گزینه رک ایستاده را به طور کل کنار میگذارند و به سراغ دیگر انواع سرور می روند.

انواع سرور

در این نوع همانند کامپیوتر های رو میزی می توان طبق نیاز های شرکت و ظرفیت و گنجایش رک حافظه ها و منابع ذخیره سازی و پردازشی مختلف را کاهش داد و یا وسعت بخشید.

مزیت ها

– قیمت اقتصادی و به صرفه
– ساده بودن قابلیت سفارش سازی و ارتقا
– تراکم و فاصله کمتر بین اجزا مختلف سرور ایستاده و در نتیجه تهویه هوای بهتر و دمای متعادل تر

معایب

– به علت ماهیت فیزیکی و نوع ساختارشان جای گیر هستند
– چندان قدرتمند نیستند و بیشتر مناسب فضاهای با تعداد کلاینت و خدمات کمتر است
– امکان افزایش تعداد کابل ها و مدیریت دشوار آنها بعلت اینکه قطعات و تجهیزات جانبی مختلف با کابل به رک سرور ایستاده وصل می شوند.

رکمونت

رکمونت ها در عین اینکه فضای کمتری را اشغال می کنند برای انواع سرور های پرقدرت، مناسب ترند. ساختار رکمونت به گونه ای است که سرورها به صورت طبقه بندی شده در محفظه رک قرار داده و پیچ می شوند. این باعث می شود که اگر یکی از سرور ها دچار اختلال شود احتیاجی به خاموش کردم کل شبکه نیست و جهت بررسی می توان تنها همان سرور را جدا کرد. این سرور ها به نسبت سرور ایستاده تراکم بالاتری دارد و جای کمتری را اشغال می کند، چراکه هر رک دارای چند دیوایس سرور است. بر همین اساس نیز خنک کردن آن کمی دشوار تر خواهد بود.

رکمونت ها نیز مانند انواع سرور ایستاده قابلیت توسعه دارند. هر کمپانی با توجه به نوع نیاز های خود قادر است تعداد، ظرفیت و محتویات درون رک ها را تغییر دهد. علاوه بر این رک ها خود نیز توسعه پذیرند و قسمت هایی همچون حافظه در آنها قابلیت ارتقا نیز دارند. حجم کابل ها در این سرور نیز بالاست اما نسبت به رک سرور ایستاده کابل کشی منظم تری دارد.

مزیت ها

– تراکم بیشتر نسبت به سرور ایستاده و اشغال فضای کمتر
– قدرت بالاتر
– تشخیص سرور معیوب، جداسازی و جایگزینی آن در رک ساده تر است
– نوع سازماندهی رک ها در رکمونت به گونه ای است که کابل ها نسبت به رک ایستاده ساده تر مدیریت می شوند

معایب

– وجود سیستم خنک کننده و تعدیل دمای جداگانه در هر سرور رکمونت و در هر رک. هرچه رک و تعداد سرورهای درون آن بیشتر باشند تهویه هوا و خنک کردن سرور ها دشوار تر خواهد بود و دقت و هزینه بالاتری را می طلبد.
– همانطور که اشاره هر رک چند سرور دارد و این افزایش تعداد حفاظت و نگهداری از رکمونت را دشوار تر می کند.

نکته: در سرور ایستاده هر رک، یک سرور است ولی در سرور رکمونت هر رک ممکن است دارای چندین سرور باشد.

سرور تیغه ای

سرور تیغه ای یا سرور رک ترکیبی پیشرفته ترین انواع سرور است که فضای کمی را اشغال می کند. سرور تیغه ای ساختاری ماژولار دارد که هر سرور یک ماژول مستقل به حساب می آید و داخل یک محفظه ی تیغه ای به اسم شاسی قرار داده می شود. شاسی ها هرکدام با توجه به اندازه خود می توانند دارای چندین سرور یا تجهیزات ذخیره سازی، باتری و غیره باشند. این سرور ها اصولا به شکل ایستاده و مثل ساختار یک کتابخانه در کنار هم در شاسی قرار داده می شوند. اندازه شاسی نیز مثل رک با واحد یونیت معین می شود.

سرور تیغه ای هات پلاگ است، یعنی برای افزودن سروری دیگر یا تجهیزاتی جدید احتیاجی نیست سیستم به طور کامل توقف کند یا ریستارت شود. به طور کل از میان انواع سرور ها مدل تیغه ای با توجه به قدرت و فضای اشغالی کمتری که دارند جهت استفاده در دیتا سنتر ها بسیار مناسبترند. نسبت به دو نمونه دیگر که در بالا با آنها آشنا شدید قدرت و کارایی بالاتری دارند، بر همین اساس در حوزه رایانش توزیع شده و یا گرید هم استفاده می شوند.

مزیت ها

– سرور تیغه ای زیرساخت ساده تری دارد و در نتیجه ترافیک سرور ها نیز متعاول تر و مدیریت بر خطاها خیلی آسانتر صورت می گیرد.
– در سرور تیغه ای همه تیغه ها می توانند فقط با یک رابط به همدیگر وصل شوند، بر همین اساس پایا ترند و نگهداری از آنها نیز ساده تر است.
– در میان انواع سرورهایی که به آنها اشاره شد، سرور تیغه ای کابل کشی منظم تر و یا تعداد کمتری دارد.
– اندازه آنها کوچک است و جای کمی اشغال می کنند
– قدرتمند هستند و به علت تراکم بالاتر تجهیزات، گرمای بیشتری تولید گی کنند، ولی این یک ایراد نیست چون هر شاسی سامانه خنک کنندگی مشترکی دارد و در نتیجه تعدیل دما و تهویه کار هزینه بری نخواهد بود.

معایب

– پیکربندی اولیه و تنظیمات سرور تیغه ای در محیط های پیچیده کمی دشوار است
– چنانچه خنک کننده دچار اختلال شود، مشترک بودن خنک کننده میان تمام شاسی ها به علت ایجاد نقص مشترک و ناگهانی در تمام سرور ها دردسر ساز می شود.
– سرور تیغه ای از هر برندی که باشد شایی نیز حتما باید از همان برند باشد، برخلاف سرور ایستاده و رکمونت

میکروسرور

میکروسرور ها را نیز می توان یکی از انواع سرور ها دانست که قسمت های مختلف آن به جای بورد اصلی روی ریز تراشه قرار داده می شوند و اصطلاحا به آنها سامانه بر تراشه گفته می شود. کمپانی های سازنده از همان ابتدا بخش های مختلف مثل سخت افزار ها، نرم افزار ها و سیستم عامل هارا روی میکروسرور ها نصب و پیکر بندی می کنند و نتیجتا هر سرور یک دستگاه مستقل به حساب می آید. میکروسرور ها به علت پیکربندی منعطف می توانند در زمینه های مختلفی به کار گرفته شوند و علاوه بر این حتی می توان با قرار دادن چند میکروسرور در کنار هم یک دیتا سننر کوچک تشکیل داد.

انواع سرور

مزیت ها

– میکروسرور ها از تمام انواع سرور از جمله، سرور ایستاده و رکمونت و سرور تیغه ای نیز نصب و نگهداری آسانتری دارند.
– خوشه بندی میکروسرور ها آسان است و و مناسب برای انجام فعالیت هایی هستند که نیازی به پردازنده های متعدد ندارند.
– یکی از کاربردهای میکروسرور ها در غالبا در کسب و کار های کوچک است ولی علاوه براین برای فعالیت های کوچک و یا موقتی در مراکز داده نیز مفید می باشد.


معایب

قدرت پردازشی میکروسرور ها نسبت به سایر انواع سرور ضعیف تر است.

جمع بندی نهایی انواع سرور ها

به طور کل چنانچه کلاینت هایی که سرور باید از آنها پشتیبانی کند تعداد زیادی نداشته باشند و توان رایانشی چندان مورد نیاز نباشد سرور ایستاده کار راه انداز است. هزینه و توان رایانشی میکروسرور کمتر از انواع سرور های دیگر است و اصلولا در فضاهای کوچک و متوسط استفاده می شود. در صورتی که توان رایانشی بالاتری نیاز باشد و حداقل چهار تا بیست و چهار سرور نیاز باشد، شاید رکمونت ها انتخاب معقول تری باشند. و چنانچه تعداد کلاینت ها بسیار بالاتر از این اعداد است و اپلیکیشن های زیادی نیاز به مدیریت داشته باشند، انتخاب مناسب تر، سرور تیغه ای می باشد اما به هر حال با توجه به عملکرد تخصصی سرور تیغه ای، قبل از خرید به هزینه ها و اندازه ها و مقیاس ها توجه کنید. شاید بهتر باشد وقتی به سراغ سرور تیغه ای برویم که حداقل شانزده دستگاه سرور احتیاج باشد.

امتیاز 5 از 1 رای

نوشته های مشابه

‫64 نظرها

  1. بازتاب: clenbuterol achat
  2. Hey there just wanted to give you a quick
    heads up. The words in your article seem to be running
    off the screen in Chrome. I’m not sure if this is
    a format issue or something to do with web browser compatibility
    but I thought I’d post to let you know. The design and
    style look great though! Hope you get the problem resolved
    soon. Kudos

  3. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nevertheless I am experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

  4. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?Thanks a lot!

  5. بازتاب: Relx Infinity

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نه + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا