سخت افزارفناوریموبایل

نکات، استاندارد ها و کاربردهای مربوط به شارژ USB

نکات، استاندارد ها و کاربردهای مربوط به شارژ USB

بهترین استفاده از شارژ USB چگونه است و نیاز به رعایت چه نکاتی دارد؟ در این بخش به معرفی مشخصات ،استاندارد ها و کاربردهای این کابل شارژ خواهیم پرداخت. با طیف نیوز همراه باشید… .

طراحی ها و تولیدات مختلف در زمینه شارژر ها در دنیای فناوری با ساختار و ظواهر بسیار گوناگونی مواجه بود که حالا دیگر می توان گفت همه بر سر یک استاندارد مشترک برای شارژ USB به تفاهم رسیده اند. شارژ یو اس بی دیگر با پورت های مشابه در همه دستگاه ها قابل استفاده است، آنچه ظاهرا این روز ها می بینیم این است که به استثنای اپل دیگر کمپانی ها، قصد تولید شارژر های اختصاصی با سایز بندی و تعداد پورت های متفاوت نیستند و به یک وجه اتحاد رسیده اند.


سال ها پیش کاربران برای هر گجت قابل شارژی که داشتند یک شارژر خاص داشتند و با هر تغییر مکان نیز ناچاراً شارژ USB خود را با خود جا به جا می کردند و در صورت فراموشی کمتر پیش می آمد که بتوانند شارژر دوستشان را استفاده کنند. اما حالا با وجود استانداردهای به کار گرفته شده در شارژ یو اس بی موجب شده که بتوانیم به راحتی گوشی را با لپ تاپ شارژ کنیم و یا عکسهای داخل گوشی و دوربین را مستقیما در تلوزیون مشاهده کنیم.

یک مشکل بزرگ

با وجود همه خصوصیات مثبتی که اشاره شد انتقال قدرت با شارژ USB هنوز با مشکل مواجه است. بعضی از شارژر ها قدرت بیشتری دارند، یا یک درگاه یو اس بی در لپتاپ قدرت بیشتری نسبت به دیگر پورت ها دارد. قطعا این تفاوت قدرت ها دلایلی دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

شارژ USB

قابلیت ها و انواع مختلف

چهار قابلیت و مشخصات فنی و یک کانکتور برای یو اس بی شامل موارد زیر می شوند:
USB 1.0, USB 2.0, USB 3.0 و USB 3.1 و USB-C
در شبکه ارتباطاتی با USB یک دیوایس مثل گوشی و تب لت و یک میزبان مثل کامپیوتر وجود دارد. انرژی و برق همیشه از میزبان به دیوایس منتقل می شود اما اطلاعات از هردو قابل انتقال هستند. پورت USB 1.0, USB 2.0 دارای چهار پین هستند و کابل یو اس بی نیز به چهار سیم مجهز خواهد بود. پین های خارجی نقش انتقال قدرت با ولتاژ 5 ولت و پین های داخلی نیز مسئولیت انتقال و جابه جایی اطلاعات را برعهده دارند. پورت USB 3.0 علاوه بر این ها یک ردیف پین پنجگانه نیز دارند در نهایت گی توان گفت این شارژ یو اس بی ها دارای 9 سیم هستند.

از لحاظ موضوع شدت جریان واقعی سه نوع درگاه یو اس بی وجود دارد که با توجه به مشخصات جریان دسته بندی می شوند. 1. درگاه داون استریم استاندارد و 2 یک درگاه داون استریم ویژه شارژ USB و 3. و یک درگاه شارژ اختصاصی. مورد اول و دوم مربوط به کامپیوتر ها و مورد سوم به شارژر های دیواری می شود.

در نمونه های USB 1.0 و USB 2.0 درگاه داون استریم استاندارد ماکسیمم پانصد میلی آمپر جریان برق را ارائه می دهد و این میزان برای USB 3.0 به نهصد میلی آمپر می رسد.
درگاه داون استریم شارژ و درگاه اختصاصی شارژ قابلیت ارائه هزار و پانصد میلی آمپر شدت جریان را دارا می باشد. سرعت خروجی در YSB 3.1 با سوپر اسپید پلاس شناخته می شود و 10 گیگابایت بر ثانیه سرعت دارد یعنی حدودا برابر با نسل یک درگاه های تاندربولت.

کانکتور

یونیورسال یا کانکتور USB-C با دیگر مدل ها تفاوت دارد. نکته قابل ذکر این است که، این درگاه مانند پورت Lightning اپل از هر دو قسمت قابلیت اتصال دارد. با این کانکتور می توان دو برابر خروجی USB 3.0 استخراج کرد و جریان برق خروجی نیز بیشتر می شود

یکی از قابلیت های مهم شارژ USB این است که در زمان خاموش بودن دستگاه نیز می توان از قابلیت شارژر استفاده کرد. به همین علت است که در برخی کامپیوتر ها شاهد امکان شارژ کردن گوشی از طریق شارژ یو اس بی هستیم. این فرایند در گوشی ها و بعضی لپ تاپ ها با جریان انرژی موجود در مادربورد امکان پذیر می شود.

خطرات احتمالی

چنانچه اقدام به شارژ یک گوشی با شارژ USB اصلی نهصد میلی آمپری با مثلا شارژر دوهزار و صد میلی آمپری کنیم آیا خطر انفجار نیز به دنبال خواهد داشت؟

شارژ USB

باید گفت کاربر می تواند هر دیوایس یو اس بی را به هر کابل و شارژ USB و هر درگاه USB وصل کند بدون هیچ خطر انفجار. شارژر ها با سرعت شارژ USB متنوع وجود دارند که می توانند هر گوشی را بنا به ظرفیت آن بیشتر و یا کمتر شارژ کنند. این فرآیند خطر بزرگی به دنبال ندارد اما با وجود خطر کم استفاده از شارژر پرقدرت برای دیوایس کم قدرت تر بحث طول عمر و سال ساخت و تولید دستگاه قطعا اهمیت دارد. اینکه گوشی شما در چه سالی شارژ شده باشد مشخص می کند که توانایی شارژ با سرعت بالاتر را دارد یا خیر و اینکه مشخص می شود از شارژر دیواری پشتیبانی می کند یا خیر. به عبارتی باید استاندارد شارژ USB مدل های قدیمی تر چک شود و در واقع نمی توان انتظار شارژ پرسرعت را از این دستگاه ها داشت.

خلاصه مطلب اینکه شارژ یو اس بی به وسیله شارژرهای گوناگون خطر زیادی برای دیوایس قابل شارژ ایجاد نمی کند.

سرعت بالای شارژ USB

به لطف فعالیت های اخیر شرکت هایی مثل کوالکام فناوری شارژ یو اس بی سریع برای اغلب گوشی های هوشمند جدید امکان پذیر شده است این استاندارد اخیرا با سرعت بالایی وسعت پیدا کرده که جهت بهره مندی از آن می بایست شارژر مختص گوشی هوشمند یا هر دیوایس قابل شارژ دیگر را خریداری کرد که البته هنگام خرید گجت در بسته بندی موجود است.


جدیدترین فناوری که در شارژر های پرسرعت شاهد آن هستیم گوشی ریلمی ایکس 50 است که با شارژ USB پرسرعت 65 واتی عرضه می گردد. این شارژر در حدود نیم ساعت گوشی را شارژ می کند.

شارژ یو اس بی در پی سی

آنچنان که قبلا نیز اشاره شد برخی از پورت های بعضی کامپیوتر ها می توانند دیگر گوشی ها یا دستگاه ها را شارژ نمایند و برخی از این امکان مستثنی هستند، پس این پورت ها دو نوع هستند. در لپ تاپ های جدید این دو نوع با علامت مشخص می شوند. این شارژ USB و و پورت های استاندارد آن در جهت تسهيل و بهبود زندگی های امروزی نقش بزرگی داشته است. شاید به زودی اپل نیز مجبور به استفاده از این شارژ یو اس بی ها شود و سر از لاک خاص بودن خود در آورد تا همرنگ شارژ USB دیگر کمپانی ها شود.

امتیاز 5 از 1 رای

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

Warning: file_put_contents(/home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/uploads/wpdm-cache/session-7aa01727facbb970f00d74ccd6979c6f.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/yfshop/teyfcenter.com/news/wp-content/plugins/download-manager/libs/class.Session.php on line 75